Hoe denk je dat de CuliTour aan super vragen voor de Quiz komt? (12 juli)

Daar gaan we dus voor naar Frankrijk. Deze week waren we er en we kwamen terug met een fototoestel vol leuke
opnames en een aantekeningenboekje gevuld met ideeën voor makkelijke, moeilijke en verwarrende vragen.

En natuurlijk  aten we onderweg een hapje en genoten we  van mooie landschappen en hele kleurrijke dorpjes.
De renners van de Tour passeerden ondermeer ook de Maas. Het gedeelte tussen Fumay en Charlesville behoort
tot de mooiste landschappen in Frankrijk, En zo dichtbij.

DSCN7991_m

Gelukkig telt Frankrijk nog altijd voldoende kleine restaurantjes waar je simpel en lekker kunt eten, zoals hier in Fumay bij de Hostellerie de la Vallée. De cuisinier serveerde ons een uiterst smakelijke Boudin Blanc, een echte specialiteit van de Franse Ardennen.

DSCN8003_m

La Vallée is nog echt zo’n typisch Frans Ardeens restaurant.  In Fumay moet je beslist ook de prachtige meanders van de Maas zien.

DSCN8009_m


Culi Tour 2014 van start (10juli)

Het peloton van de Culi Tour de Françe volgt hetzelfde parcours als de grote Tour. Op dat parcours zoeken de Culi-ïsten naar lekkere wijnen, heerlijke gerechten, culinaire bijzonderheden en een tikje cultuur. Als ze goed zoeken, vinden ze ook de antwoorden op de vragen van de Quiz die de Culi-ïsten beantwoorden. Net zoals in de Tour zijn er gemakkelijke-, lastige- en zware étappe vragen. Maar bij elke étappe kun je gemakkelijk onderuit gaan.

Eerste étappes zwaarder dan gedacht
Het Culi-peloton telt dit jaar 450 Culi-ïsten,  Twee keer per week krijgen ze via Facebook vragen, waarvan de oplossing te vinden is op de route van de Tour. Het Culi-peloton telt dit jaar 450 Culi-ïsten,  Twee keer per week krijgen ze via Facebook vragen, waarvan de oplossing te vinden is op de route van de Tour. Direct al bij de start van de Tour in Engeland tekenden zich onverwachte Culi-quiz verschillen af, en net als  de kasseien van het noorden een flink gat sloegen in het klassement, ziet het er naar uit dat de tweede serie vragen heel wat Culi-ïsten heeft onderuit gehaald. Hoe het klassement er uit ziet weten we pas over enkele dagen. De Tourleider, Lars Pacbier, moet alle antwoorden stuk voor stuk bekijken.

background-hubert_m

Waar eet je deze zomer WereldErfgoed?

Bij Hubert Haenen eet je deze zomer echt puur Frans. Frans zoals het moet zijn en waarvoor de Franse keuken door Unesco tot Werelderfgoed is bestempeld.

Er zijn twee menu’s die de titel Werelderfgoed mogen dragen: Menu CuliTour Entree, hoofdgerecht, kaas en dessert  42,50

Le Grand Menu du Bonheur Entree, tussengerecht, hoofdgerecht, kaas en dessert, 57.50.

Wijn De wijnkaart volgt ook de route van de Tour.

Harrie Muytjens (Goessens Wine Professionals) reed de route op zijn motor. Hij zocht de mooiste wijnen uit. Er zijn drie arrangementen:

Vins de Pays,   Vins Superieur,  Vins d’Excellence

 

background-hubert_m