Doe mee aan de vierde Culi Tour de Françe Quiz. Ervaar dat heerlijke vakantie gevoel als je samen met de Tour renners
virtueel door het heerlijke Franse land “fietst”. Maar terwijl de renners diep gebogen over hun stuur door de regio’s racen, verkennen
wij onderweg al de heerlijkheden die langs de route te zijn ontdekken.

Culi Tour

Als je je inschrijft maak je deel uit van het “quiz peloton” van de Culi Tour. 6 keer gedurende de 23 dagen dat de Tour door Frankrijk dendert
krijg je vier tot vijf quiz vragen voorgeschoteld over de culinaire route van de tour, over wijnen en gerechten maar ook af en toe een vraagje over de Tour zelf.

Je gaat een spannende culi race – en een heerlijke vakantieperiode tegemoet, want je strijdt met de andere deelnemers om de beroemde
Gele Culi Tour trui en het prestigieuze Tricot du Vin Rouge.

Quizvragen

De quizvragen gaan over bijzondere Franse wijnen, over traditionele Franse gerechten, over specialiteiten van de streek die de renners
passeren, maar ook over het dagelijkse leven, gewoonten, mooie landstreken en bijzondere gebeurtenissen.

Een Valkenburgse patron met Frans allure en zijn chef hebben zeven beroemde traditionele Franse regionale gerechten geselecteerd.
Daar stellen we dus ook vragen over en alle deelnemers krijgen de uitgewerkte recepten.

Proeven

Maar het wordt nog mooier. De gerechten kun je ook gaan proeven in dit Valkenburgse restaurant met zijn patron die in Parijs is groot gebracht.
Maar ook andere specialisten werken mee aan de Culi Tour de France Quiz: Wijnbouwers, kaasmakers, voedingsspecialisten en noem maar op.

De quiz vragen krijg je via email toegestuurd en door de email te beantwoorden stuur je simpelweg de antwoorden in.
De strijd die in het culi-peloton wordt geleverd volg je op Facebook via de VestingstadKrant. Om niets te hoeven missen abonneer je je op de Krant.

Beleef een heerlijke ontspannen, Frans getinte zomer en doe mee met de Quiz. Plezier gegarandeerd en misschien verover je de Tricot Jaune, maar in elk geval door mee te doen wordt je een “B-FB-er”: een bekende Facebooker.

Inschrijven

[mc4wp_form id=”7207″]