Uitzicht Tancrémont

Uitzicht Tancrémont

 

 

 

 

 

 

……en natuurlijk geniet je in Tancrémont van een Tarte au Riz.

Veel inzenders hadden het bij het rechte eind. Graag geef ik een sfeerimpressie van deze prachtige omgeving.

Voor je naar Tancrémont gaat, dien je eerst Maria in Banneux met je bezoek te vereren. Je kijkt er naar de bron, naar de mensen. Je bezoekt de plek waar Maria verscheen en de kapel die op die plek in haar opdracht werd gebouwd. Vergeet niet een wandeling door het park te maken. Kijk naar de mensen en oordeel niet. De Paus bezocht deze plek ook. Houd je hand in het bronwater en vul je fles er mee. Bronwater is vitaal, energetisch, zuiver, puur gezond. Waar krijg je die kans. Banneux is ook het bedevaartsoord met de modernste wc’s. Schoon, helder, ruim, overzichtelijk. Mooi meegenomen.

Na dit bezoek heb je een Tarte au Riz verdiend

Die eet je in Le Vieux Tancrémont een stukje verderop. Richting Pepinster. Tancrémont was vroeger beslist drukker. Van de vier restaurants in dit zes huizen en een kapelletje tellende gehucht is er nog maar één open. Maar de taart is er perfect. Hier bezoek je natuurlijk ook Le Vieux Bon Dieu in z’n sfeervolle kapelletje. Wat een prachtig beeld: 1150 jaar oud. Sober, strak gelijnd en met een gezichtsuitdrukking waarmee je nu naar het bloederige gedoe in het middenoosten zou moeten kijken.

Spannende omgeving door de tegenstellingen

De twintiger jaren sfeer in Banneux versus Le Vieux bon Dieu anno 850/950 maken het bezoek aan deze twee plekken zo spannend.
Tancrémont heeft ook een Fort. Een van de velen die België had moeten verdedigen, maar het niet deed.

Prachtig is ook het uitzicht in Tancrémont.. Let op als je langs de weg loopt. Het verkeer raast hier gewoon voorbij. 50 kilometer of niet. Tancrémont is gewoon te klein om er langzamer voor te rijden. Verkeer is wreed, Zelfs op deze mooie plek.

Zoef dus zacht door het landschap op weg naar huis.

Het mooiste is de route via Pepinster. Vandaar richting Chaudfontaine en je rijdt langs de Vesdre. Werkelijk magnifiek. In Chaudfontaine moet je ook nog het watermuseum bezoeken. Verrassend boeiend.