Hubert Haenen

“Let’s talk about sex baby”

Let’s talk about sex baby

Op deze stormachtige dag, zo’n dag dat de wind  je sigaret uit de mond blaast, lijkt me deze sexy tip, ontleend aan de Stoptober campagne, van een vorig jaar,  helemaal op z’n plaats.

Stoppen met roken. Als enthousiaste  hout-stoker  weet ik  dat je alleen zonder rook een heerlijk levend vuurtje krijgt. .  Dat kun je zelf ervaren als je een vuurtje stookt in de open haard, of onder de gril van je barbecue.  Is er rook, dan verstikt dat het vuur.  Wat denk je dat ‘roken’ op den duur doet met het vuur van je passie? 

Die vergelijking kwam spontaan bij me op. Mijn passie is  koken in een houtoven.  Ik zorgde er altijd voor dat ik mooi droog hout op voorraad had, hout dat bijna niet rookt als je het aansteekt.  Met rook in de oven bederf je de smaak omdat rook letterlijk overal aan blijft plakken en rook verstikt het vuur doordat er te weinig zuurstof bij komt en dan kun je het koken op vuur wel vergeten. De oplossing is zorgen dat er voldoende zuurstof bij het vuur kan komen. Als je rookt moet je je voorstellen dat een deel van de zuurstof in de longen wordt vervangen door rook en er dus via het bloed steeds te weinig zuurstof naar alle cellen gaat en de energie voorziening van je lichaam minder goed “draait”.

Koud roken

Koud roken is ook al zoiets.  Daarmee worden vaak levensmidden geconserveerd waardoor ook allerlei levende processen worden stop gezet. Ik stel me voor dat zoiets ook gebeurt in je longen en in je bloedvaten: ’t is de rook die levende processen in je lichaam langzaam aan “conserveren” totdat er functies uitvallen omdat de zuurstofvoorziening niet meer soepel functioneert. En je merkt het als je passie langzamerhand wegebt. Er is te weinig vuur, te veel rook.

Griezelig.

Dit zijn zo maar wat gedachten die je krijgt als je met vuur omgaat.
en dan hoef je niet eens wetenschappelijk iets te bewijzen: je ziet vanzelf dat rook levend vuur en dus ook je passie verstikt.

” Let’s talk about sex baby”. Hoe houden we ons vuurtje brandend?

PS:  Het zou overigens een goed idee zijn om weer mee te doen met de nieuwe campagne Stoptober die binnenkort begint. Ga naar www.stoptober.nl en schrijf je in.  ’t is fantastisch om met tienduizenden mensen mee te doen die allemaal willen stoppen.

Hier kun je trouwens de Zeven Gratis Tips downloaden die je heel goed voorbereiden op zo’n maand.  En kijk dan gelijk ook eens of het EBook
Stoppen met Roken/Genoeg Gerookt iets is voor je. Zelfhulpboeken, en dat is  bewezen, zijn zeer behulpzaam ten minste als je een  van die mensen bent die waar maken wat ze zich voornemen. Welkom in de club van de succesvollen.

Hubert
Lees ook: https://huberthaenen.nl/vandaag-wereld-niet-roken-dag/

schermafdruk-2016-11-14-18-13-16