Loading

Nieuwe klassieker? Ommen-Valkenburg

Burgemeester Martin Eurlings brengt hapjes rond in het centrum van Valkenburg
Burgemeester Martin Eurlings brengt hapjes rond in het centrum van Valkenburg

Vorige week donderdag daagde de burgemeester van Ommen -Martin Eurling- de burgmeester van Valkenburg, uit om eens te proeven welke gemeente de heerlijkste streekgerechten kon bereiden.

Met de jeugdige Ommense burgemeester kwam de in streekgerechten gespecialiseerde cuisinier Johan Drenth mee en Valkenburg koos mij om de culinaire eer van de stad te verdedigen.

Strijd is er al genoeg in de wereld…
Johan bleek een uiterst aimabel mens te zijn en een gepassioneerde cuisinier. Vorig jaar werd hij uitgeroepen tot mosselkok van het jaar. Hij versloeg daarmee de Zeeuwen in hun eigen provincie. Wij besloten beiden het woordje strijd niet aan te roeren en ook geen strijd aan te gaan, maar gewoon heerlijk te koken. En dat deden we!  De twee burgemeesters speelden het spelletje mooi mee, ondanks dat een ploeg van Hart van Nederland er alles aan deed om er toch een battle van te maken.

Aandacht voor Ommen…
De hele act was een idee van “Ommen” om aandacht e vragen voor hun mooie, toeristische gemeente. De burgemeester (41) maakt dit jaar een Tour door Nederland met een leuk  oud VW-busje. Een deel van zijn vakantie besteedt hij aan de promotie van zijn gemeente. Zo bezocht hij vorig jaar  elke dag in zijn gemeente een van de veertig campings  (jawel: veertig!)

Meersen bracht redding
Hij was ruim op tijd in Valkenburg, maar opeens was hij zoek en pas een half uur nadat onze kookwedstrijd van start zou gaan kwam hij keurig gekleed aan lopen. In een gloednieuw pak, met het prijskaartje nog in de mouw. Voordat iemand het zou zien sneed Johan met een groot koksmes het kaartje nog snel eruit.

Wat was er gebeurd? De burgemeester had zijn colbertjasje thuis laten hangen. En een burgemeester met burgemeesters ketting om, zonder colbert jasje; dat kan niet. Dus was hij snel even alle winkels in Valkenburg langs gegaan. Maar hij moest naar Meersen om te slagen.

Het was een mooie dag!