Hubert Haenen

De “Star” is Nederlands

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Nederlandse “star” maakt furore in Lübeck

Hanzestad Lübeck zette het Theater Liebreiz van de Nederlander Reinier Haenen met een opvallend artikel in de nieuwste toeristische uitgave van deze wereld-erfgoed stad. Het magazine wijdde dit keer prominent aandacht aan bijzondere mensen in de stad die zorgen voor aparte vakantie ervaringen. Het zijn belevenissen die normaal alleen maar weggelegd zijn voor “ingewijden

Rijdend Theater

Reinier Haenen, (geboren in Valkenburg) bouwde verleden jaar een mobiel theater met 36 zitplaatsen. Het theater werd al bespeeld door top musici en kleinkunstenaars, maar het is vooral de thuisbasis voor “Hertha Ottilie uit Amsterdam”, een chansonnette die in de Hanzestad ( Hansestadt) en in luxe badplaatsen langs de Oostzee furore maakt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Magazine:
met Hertha belandde
traditionele Lübeck
in de 21ste eeuw

Het bijzondere karakter van Hertha’s shows, laat zien, aldus het magazine, dat ook Lübeck, de stad die stijf staat van oude tradities, toch ook in de 21ste eeuw is beland. Hertha’s optredens zijn een mix vanTravestie de Luxe, gekenmerkt door een superbe performance en ontroerende, rake, onderhoudende Franse, Duitse, Nederlandse en cabareteske songs.

De show komt geweldig goed tot z’n recht in de intieme sfeer van het rijdende mini-theater, maar Hertha weet ook zalen met honderden mensen te enthousiasmeren. Tijdens de kerstmarkt stond het theater, omgeven door een woud van kerstbomen voor de majestueuze Kathedraal van Lübeck. TeeVee Het Noorden noemde Hertha’s show het beste wat er te beleven viel.

P3060416

De stad aan de Trave telt rond de 26 grote en kleinere theaters. Reinier was enorm verrast dat juist zijn theater, vrijwel als enige, zoveel aandacht krijgt. Dat Lübeck zoveel ziet in het Theater Liebreiz, blijkt ook uit mooie subsidies waarmee stichtingen hem ondersteunden om zijn droom, een rijdend theater, te kunnen verwezenlijken.

Net als Valkenburg is ook Lübeck een stad die voor een groot deel leeft van toerisme en beide steden hebben hun wortels in de middeleeuwen. Dat maakt zowel Valkenburg als Lübeck zo bijzonder.

Het nieuwe toeristische magazine van Lübeck is ook als kijkboek erg interessant door zijn foto’s, gemaakt door bekende professionele fotografen. Maar ook de teksten zijn spannend en met liefde geschreven.

P3060424

LTM Lübeck ( Lübeck Marketing) presenteerde het nieuwe magazine, dat twee jaar moet meegaan, in een hele bijzondere omgeving: een onderkomen waar pelgrims op weg naar Compostella al logeerden in1350. Bij de restauratie kwamen schilderingen uit die tijd te voorschijn. Ontroerend mooi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA