Hubert Haenen


Artsen stappen op rokers af: indrukwekkende video

Wat is dit een indrukwekkende emotievolle video met artsen die op rokers afstappen en hun aanspreken. Je ziet hoe hun boodschap de mensen raakt.  “Natuurlijk weten rokers dat hun verslaving ernstige gevolgen kan hebben voor hun gezondheid. Maar dat feit maakt pas écht indruk wanneer een arts je, zoals in deze film, erover vertelt terwijl je staat te roken”, schrijft David Brinks van Marketingfacts. De doelstelling van de video is er voor te zorgen dat artsen zich actiever inzetten rond de problematiek van het roken.

Veel te terughoudend om je aan te spreken op ongezonde lifestyle

Iedereen weet het: artsen zijn in de praktijk veel te terughoudend om hun patiënten aan te spreken op  gewoonten die bedreigend voor de gezondheid zijn. Met deze korte film, gemaakt in hun opdracht, willen  zeven artsen, in samenwerking met Stivorno wil dit patroon doorbreken. Ik denk dat iedereen er in zijn hart ook naar verlangt dat een arts hem aanspreekt op een gewoonte die je ziek kan maken. Een arts kan net het verschil maken want zijn boodschap komt diep binnen. Ik was jaren lang veel te dik. Mijn huisarts sprak me er nooit op aan terwijl ik dat stiekem wel hoopte. In mijn praktijk als stoppen met roken coach,  sprak ik nogal wat mensen die ook nooit door hun arts werden aangesproken op hun “lifestyle” en die net als ik hoopten dat hij dat wel zou doen.

Het artikel van David Brinks en de daarbij horende film is spannende stuff. Als het niet zo serieus was zou ik zeggen: geniet er met volle teugen van en laat het vooral diep binnenkomen”.

Klik op de link hieronder ( dokters in de strijd tegen het roken )voor het hele artikel en de video.

De krant – editie Roken

ReclameReview: dokters in de strijd tegen roken

    1. ReclameReview: dokters in de strijd tegen roken  Marketingfacts

Full coverage

[content_block id=7494 slug=stoppen-roken-terug-naar-overzicht]