Hubert Haenen

Stoppen met roken een langdurend proces

Bij de foto:  tapping is ook een mooie techniek om je te helpen stoppen met roken.

NRC over roken:” een lang proces om er af te komen”
en een eenmalig aanbod om je te helpen bij het stoppen.

Het NRC publiceerde aan het begin van de Stoptober maand een uitvoerig artikel over roken en de manieren waarop je er vanaf kunt komen. Maar de teneur van het artikel is dat stoppen echt heel lastig is en dat het vaak jaren duurt voordat je echt stopt.

Dit is ook mijn persoonlijke ervaring als Stoppen met Roken coach. Je gaat een lange weg, die meestal jaren duurt, voordat je echt “rijp” bent om te stoppen. En de werkelijke wil om te stoppen is ook het punt waarop een stoppoging effectief kan zijn. Op dat moment is het toepassen van bijvoorbeeld “trance-coaching” geweldig effectief.

In dat proces van het “rijp maken om te stoppen” is voorlichting ook erg belangrijk. Dat is ook de reden waarom ik het EBook Stoppen met Roken/Genoeg gerookt aanbied. Het is een zelfhulpboek dat je naar dat punt brengt waarop je de kans om te stoppen hoog is. In eerdere publicaties worden zelf-hulp-boeken ook als een belangrijk middel gezien in de strijd tegen het roken.

Gedurende de Stoptober maand bieden we je dit effectieve boek aan voor € 3.50 inplaats van € 9.50 . Bestellen doe je hier.

Meer lezen over Trance-coaching ? 

en hier vind je zeven hele effectieve en gratis tips om te stoppen.:

stoppen met roken

Artsen prezen roken aan als hulp tegen kwaaltjes

In de loop van Stoptober plaats ik een selectie van de meest interessante artikelen over roken. Opzienbarend is bijvoorbeeld een artikel over artsen die in advertenties roken aanprezen als hulp tegen allerlei kwaaltjes. Deze artsen hadden de opdracht van de tabaksindustrie om vooral vrouwen aan de sigaret te krijgen. Dit speelde zich af in de jaren dertig van de vorige eeuw.

Hoogst merkwaardig is het overigens dat het zo bijzonder lang duurde, tot ver in onze eeuw, dat artsen zich uitspraken over de gevolgen van roken. Ziekenhuizen waren vorig jaar de laatsten die zich aansloten bij een burgerinitiatief om de tabaksindustrie aan te pakken. Je mag je nu ook best kritisch opstellen t.o.v. artsen die medicijnen en stoppen met roken aan elkaar verbinden. Artsen kunnen niet zonder de farmaceutische industrie. Ze maken dan ook van de farmaceutische industrie de meest winstgevende industrie ter wereld. Pas langzaam hoor je artsen praten over lifestyle aanpassingen. Maar dat is niet echt een verdienmodel.

[content_block slug=stoppen-roken-terug-naar-overzicht]