Loading

Truffels, Châteaubriand en Hubert Haenen

Truffels: woensdagmorgen om 4 uur gevonden

in de buurt van Siena, donderdagmiddag om 2 uur

bij Restaurant Hubert Haenen op de keukentafel.

Gisteren lagen ze nog in de grond onder een mooie steeneik in de buurt van Siena, vanmiddag leverde de chauffeur van UPS ze met een zucht van verlichting bij me af.. “De hele auto stinkt er naar” vond hij.

Toch was het kilootje truffels goed en gekoeld verpakt: binnendoos, buitendoos, folie. Didi, de chauffeur raakte toch wel onder de indruk toen ik hem de boosdoeners liet zien: “zo groot en dat dit zo kan ruiken”.

De naam: Tuber Aestivum Vitt, een Tartufo Scorzone, de mooiste zomer truffel met een ruwe huid en een prachtig delicate geur waarin alle aroma’s van het bos waarin deze truffels worden gevonden, zijn gevangen. Puur parfum van de hoogste zaligheid.

Truffel en gebraad uit de houtoven..

Gasten die zich bij ons echt laten verwennen bestellen hoofdgerechten met truffel. Met een truffelgerecht bedoel ik niet een gerecht waar we simpel weg wat truffels over heen schaven. Nee, absoluut niet.

Voor zo’n gerecht maakt Marjolijn een truffelsaus, een truffelpasta en we gebruiken daarbij een olie die we met verse witte truffel (winterwerk dus) hebben getrokken.

De combinatie met een gerecht uit de houtoven – slow bereid – is gewoon fantastisch. De aroma’s van truffel, slow bereid gebraad en natuurlijk een op eiken gelagerde rode wijn vullen elkaar zo aan dat je vanzelf fluistert: dit is volmaakt !

Leave a Reply