Dag 90

Je bent goed begonnen met het behalen van je doelen, maar gaandeweg
loop je hier en daar vast, je valt terug in de oude patronen. Het lukt allemaal niet zo. Wat kun je daar aan doen?

Tapping of EFT

Je zou je dag kunnen beginnen met je mentaal en lichamelijk voor te bereiden op de dag die voor je ligt.  Ik begin elke dag met tien minuten Qigong.

Rustige bewegingen die je energieniveau opbouwen. Maar ik kan me ook voorstellen dat je de yoga zonnegroet doet of ademhaal oefeningen. Het gaat erom dat je lichaam echt wakker wordt en zich volzuigt met energie voor de nieuwe dag.

Zoek iets wat bij je past en waarvan je een ochtend ritueel kunt maken. En daarna neem je je onderbewustzijn “onderhanden” zodat het je gaat dienen in plaats van tegenwerken.

Een goede manier is dat te doen met tapping ook wel EFT (emotional Freedom Technique) genoemd. Het is een gemakkelijke techniek waarbij meridianen aangetikt worden terwijl je de dingen benoemd die je graag ziet veranderen. Op internet is hier heel veel van te vinden.

De resultaten zijn vaak verbluffend. Inmiddels is er ook veel wetenschappelijk onderzoek gedaan naar de werking van tapping en de uitkomsten bevestigen de positieve resultaten.

Met tapping kun je van alles aanpakken: stoppen met roken, gewicht verminderen, emotionele problemen in alle vormen en maten, pijn, hoogtevrees, vliegangst, faalangst en noem maar op. Het is een fantastische methode om zelf mee aan het werk te gaan.

Om je op weg te helpen

Om je op weg te helpen geef ik woensdagavond 15 oktober een workshop “tapping”.
Bel me als je interesse hebt (043 60 12797).

Tapping is een methode om je elke dag weer te stimuleren dat te doen wat je moet doen om te bereiken wat je graag wil.  Het houdt de gang er in en trekt je vlot als je even vastloopt.