Na een sessie met trance-coaching rookte Peter nooit meer. Maar ook zijn leven veranderde drastisch. Dat kwam ook doordat de oorzaken werden aangepakt. Als je de oorzaken aanpakt is stoppen veel gemakkelijker.

Deze week sprak ik met “Peter”. dit is niet zijn echte naam, maar Peter was een van mijn eerste klanten die ik met Trance coaching, ontwikkeld door Dr. Michael (Roy) Martina, van het roken af hielp.

Dat was ongeveer 8 jaar geleden. Peter heeft daarna nooit meer gerookt, had nooit meer trek in een sigaret en hij was niet dikker geworden. En eigenlijk kon hij zich niet voorstellen dat hij ooit had gerookt.

Peter vertelde dat hij nog altijd dankbaar was dat hij toen de forse som van 500 Euro voor een sessie met trance-coaching zelf betaalde. Het motiveerde hem ook om “door te pakken”.

Op zich zelf is dit verhaal niet zo bijzonder. Stoppen met roken is met behulp van de trance methode (voor meer uitleg zien mijn site www.stoppenmetroken.in ) zeer succesvol.

Toch zijn er situaties, en dat was met Peter het geval, dat eerst een achterliggend probleem opgelost moest worden. Peter maakte schulden en hij vond dat hij pech had in het leven. Dat kwam heel duidelijk naar voren toen ik een voorgesprek met hem had. Zelf was hij er zich niet duidelijk van bewust, maar eigenlijk stuurde zijn overtuiging, ik ben geboren voor pech, zijn leven aan.
Hij deed er echt alles voor om zijn onbewuste overtuiging waar te maken. Dat zat zo diep in zijn onderbewuste verankerd dat hij niet anders kon dan pech hebben en schulden creëeren.

Pak ook de oorzaken aan

Ik heb deze overtuiging eerst aangepakt en pas een paar sessies daarna paste ik trance-coaching toe om hem definitief van het roken af te helpen. Dat ging gemakkelijk omdat hij nu ook wist hoe hij zijn vroegere leven kon veranderen en door het sterk vermindere stresniveau hoefde hij ook niet meer zo dringend naar een sigaret te grijpen.

De moraal van dit verhaal: om succesvol te stoppen met roken kun je het best eerst achter gelegen oorzaken aanpakken.

Peter’s onderneming loopt nu heel goed, vertelde hij. Hij durft te investeren omdat hij weet hoe om te gaan met geld. Een win-win situatie. Blij zijn van het roken af te zijn en je leven weer op de rails hebben.

Veel stoppen met roken programma’s hebben veel te weinig aandacht voor de achtergronden waarom iemand rookt of die het roken in stand houden.

Als je besluit om te stoppen, kijk dan eens wat er nog meer speelt. Laat je helpen door een coach, die gewend is ook naar de hele mens te kijken. Je leven kan er alleen maar veel aangenamer door worden.

Hubert

PS. Zelfhulpboeken worden beschouwd als een goede hulp bij het stoppen met roken en ook om je bewust te worden van wat er nog meer speelt op de achtergrond. Je kunt daar mee beginnen en in veel gevallen zul je al succes hebben. De investering valt in het niet bij wat je kunt bereiken. Zo’n zelfhulpboek is het boek Stoppen met Roken / Genoeg gerookt dat je kunt downloaden voor nog geen tientje op deze pagina